Info

De techniek van glas in lood is al eeuwen oud. Omdat er destijds geen grote ruiten konden worden gefabriceerd werden er kleine stukken glas gesneden en door lood aan elkaar gemaakt tot een Glas in Lood raam. Tegenwoordig zijn er wel grote glasplaten en wordt glas in lood o.a. toegepast ter decoratie  van panden. Glas in lood geeft uw woning een mooie karakteristieke uitstraling. Om glas in lood niet uit het straatbeeld te laten verdwijnen is het van groot belang dat oude beschadigde ramen gerestaureerd worden. Tenslotte is glas in lood een stuk cultureel erfgoed dat behouden moet blijven.

Ik heb het vak geleerd van m’n vader en in aansluiting daarop meerdere opleidingen-/cursussen gevolgd in glas in lood en brandschildertechnieken met als gevolg dat ik een breed pakket aan vaardigheden kan aanbieden. Ik werk vanuit  m’n eigen atelier “Atelier Kees”, waar ik uw glas in lood in alle rust en ruimte restaureer of uw ontwerp in glas in lood creëer. Waarna u er weer vele jaren van kunt genieten.

Het glas in lood en brandschilderwerk sluit goed aan bij mijn andere passie: hout- en marmerschilderwerk.  Ik gebruik zowel traditionele als moderne gereedschappen en materialen om tot het beste resultaat te komen. Het is voor mij iedere keer weer een uitdaging om met deze technieken een pand mooier en (weer) compleet te maken.

Ik heb o.a. gevolgd: een beginners- en gevorderdencursus glas in lood  bij Atelier Lankester, gevorderden glas in lood en  brandschildercursus bij glas in lood groothandel Pfann en bij Peli Glass Products een advanced workshop brandschilderen welke zeer leerzaam was. Een vakcursus professioneel brandschilderen bij Ambachtshuis Brabant – docent: Anja van Aalen, én bijzondere loodtoepassingen en speciale zettechnieken bij Stipglas – docent: JanHein van Stiphout. In de oude schildertechnieken, ben ik opgeleid door schildersvakcentrum Amsterdam: o.a. C. Roos en B. Bommerson en Ver. ONS van Nimeto – Utrecht o.a. de heer J. Berghuis sr.

Kortom veel kennis en ervaring om uw woning  te verfraaien. Neem gerust contact op om uw wens te bespreken.

 

Design By Tools4hackers